Αισθητική Οδοντιατρική

Αισθητική Οδοντιατρική

Λεύκανση

Η λεύκανση σαν θεραπεία θεωρείται από τις πιο απλές, ασφαλείς και συντηρητικές διαδικασίες της αισθητικής οδοντιατρικής.
Το ειδικό gel που χρησιμοποιείται επιδρά στην επιφάνεια του δοντιού και διασπά τις χρωστικές μέσα στο δόντι. Δεν βλάπτει την αδαμαντίνη του δοντιού και η μόνη επιπλοκή της είναι μια παροδική ευαισθησία που απαντάται σε ένα 10% του πληθυσμού και η οποία σταματάει μετά το πέρας της λεύκανσης.

Η λεύκανση μπορεί να γίνει είτε στο ιατρείο είτε στο σπίτι είτε με συνδυασμό και των δυο.
Στη λεύκανση στο ιατρείο χρησιμοποιείται υπεροξείδιο του υδρογόνου 35-38%, το οποίο τοποθετείται πάνω στην επιφάνεια των δοντιών και ενεργοποιείται συνήθως με τη χρήση ειδικής λάμπας (laser ή λυχνία led). Η διαδικασία κρατάει συνολικά 45-60 λεπτά και ολοκληρώνεται σε μια ή δυο συνεδρίες.
Στη λεύκανση στο σπίτι χρησιμοποιούνται ειδικοί, εξατομικευμένοι νάρθηκες στους οποίους τοποθετείται υπεροξείδιο του καρβαμιδίου 10,15 ή 20%. Οι νάρθηκες τοποθετούνται στο στόμα για κάποιες ώρες, ανάλογα με την περίπτωση, αν και συνήθως είναι κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Τα ερευνητικά δεδομένα αναφέρουν ότι ο συνδυασμός των δυο τεχνικών έχει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Τα σύγχρονα σκευάσματα λεύκανσης περιέχουν κάποιες ουσίες (νιτρικό κάλιο και φθόριο) για ελαχιστοποίηση της ευαισθησίας.
Η λεύκανση διαρκεί για αρκετά χρόνια, αρκεί μια φορά το χρόνο να γίνεται χρήση από τον ασθενή των ναρθήκων για λίγες ημέρες.
Κατά τη διάρκεια της λεύκανσης και μόνο πρέπει να αποφεύγονται κάποιες συνήθειες (κάπνισμα), κάποια ποτά (καφές, κόκκινο κρασί) και κάποια φαγητά (κόκκινες σάλτσες, κεράσια κτλ.).
Αισθητική - Dental Excellence

Ολοκεραμικές όψεις

Οι ολοκεραμικές όψεις είναι φλούδες πορσελάνης που συγκολλώνται σε ένα δόντι το οποίο είτε για αισθητικούς λόγους απαιτείται να αλλαχθεί το σχήμα, το χρώμα ή το μέγεθός του είτε λόγω τερηδόνας ή κατάγματος απαιτείται να διορθωθεί η αρχική του εμφάνιση. Η πορσελάνη που χρησιμοποιείται έχει μεγάλη αντοχή, καταπληκτικές οπτικές ιδιότητες, γυαλίζει και μιμείται τέλεια το φυσικό δόντι. Στο πρώτο ραντεβού το δόντι προετοιμάζεται κατάλληλα και στο δεύτερο ραντεβού οι όψεις συγκολλώνται στην πρόσθια επιφάνεια του δοντιού.
 • Αισθητική - Dental Excellence

  Πριν την αποκατάσταση

 • Αισθητική - Dental Excellence

  Μετά τη συγκόλληση της ολοκεραμικής όψης

 • Αισθητική - Dental Excellence

  Πριν την αποκατάσταση

 • Αισθητική - Dental Excellence

  Μετά την αποκατάσταση των πρόσθιων δοντιών με ολοκεραμικές όψεις

Όψεις σύνθετων ρητινών σε πρόσθια δόντια

Στις περιπτώσεις αυτές πρόσθια δόντια που παρουσιάζουν πρόβλημα στο σχήμα, στο μέγεθος ή έχουν χάσει κάποιο κομμάτι τους λόγω τερηδόνας ή κατάγματος μπορούν να καλυφθούν μερικώς ή ολικώς με σύνθετη ρητίνη. Η τεχνολογία των σύνθετων ρητινών έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που το συγκεκριμένο υλικό ενσωματώνεται χρωματικά πλήρως στους οδοντικούς ιστούς και το αποτέλεσμα είναι τελείως φυσικό. Οι όψεις αυτές γίνονται συνήθως στο ιατρείο σε μια συνεδρία. Σε κάποιες περιπτώσεις απαιτείται η συνεργασία του οδοντοτεχνίτη.
 • Αισθητική - Dental Excellence

  Πριν την αποκατάσταση

 • Αισθητική - Dental Excellence

  Μετά την αποκατάσταση με όψεις σύνθετης ρητίνης (μερικής κάλυψης) στο ιατρείο

 • Αισθητική - Dental Excellence

  Πριν την αποκατάσταση

 • Αισθητική - Dental Excellence

  Μετά την αποκατάσταση με όψεις σύνθετης ρητίνης (ολικής κάλυψης) που κατασκευάστηκαν σε συνεργασία με τον οδοντοτεχνίτη

Όψεις με καθόλου ή ελάχιστη παρέμβαση στα δόντια

Σε κάποιες περιπτώσεις που έχουμε δόντια που δεν έχουν το επιθυμητό σχήμα, είναι αραιά μεταξύ τους (με διαστήματα), πιο μικρά ή πιο κοντά μπορεί τα δόντια αυτά να αλλάξουν με όψεις πορσελάνης ή όψεις σύνθετης ρητίνης χωρίς να τροχιστούν καθόλου ή — σε ελάχιστες περιπτώσεις — σχεδόν καθόλου τα δόντια. Οι όψεις αυτές κατασκευάζονται σε συνεργασία με τον οδοντοτεχνίτη και κολλιούνται στα δόντια αφού πάρουμε το κατάλληλο αποτύπωμα. Τα υλικά αυτά που χρησιμοποιούνται έχουν υψηλών απαιτήσεων οπτικές ιδιότητες, μιμούνται το χρώμα του φυσικού δοντιού, γυαλίζουν και έχουν διαφάνεια. Αφού κολληθούν οι όψεις αυτές στα δόντια είναι πάρα πολύ σταθερές και διατηρούνται χωρίς προβλήματα για πολλά χρόνια.
 • Αισθητική - Dental Excellence

  Πριν την αποκατάσταση για διόρθωση του σχήματος των πρόσθιων δοντιών

 • Αισθητική - Dental Excellence

  Μετά τις εμφράξεις σύνθετης ρητίνης

Εμφράξεις ρητινών στα οπίσθια δόντια

Τα λευκά σφραγίσματα γίνονται από τις σύνθετες ρητίνες και έχουν πλέον αντικαταστήσει τα μεταλλικά. Η αντοχή τους έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, είναι αισθητικά και συγκολλώνται χημικά με τα δόντια. Οι σύνθετες ρητίνες ενσωματώνονται χρωματικά στο δόντι (φαινόμενο χαμαιλεοντισμού) και είναι σχετικά εύκολες στην τοποθέτησή τους.

Σε περίπτωση που λείπει μεγάλο κομμάτι του δοντιού τότε για να έχει το σφράγισμα μεγαλύτερη αντοχή κατασκευάζεται σε συνεργασία με τον οδοντοτεχνίτη μετά την κατάλληλη προετοιμασία και το αποτύπωμα του δοντιού (ένθετα, επένθετα).
 • Εμφράξεις - Dental Excellence

  Έμφραξη αμαλγάματος που θα αντικατασταθεί για αισθητικούς λόγους

 • Εμφράξεις - Dental Excellence

  Μετά την αντικατάσταση του αμαλγάματος από ρητίνη

Ολοκεραμικές στεφάνες

Μια άλλη αισθητική παρέμβαση είναι η αντικατάσταση των μεταλλοκεραμικών στεφάνων με καινούριες που κατασκευάζονται εξ’ ολοκλήρου από πορσελάνη και έχουν πολύ μεγάλη αντοχή. Με τις στεφάνες αυτές αποφεύγουμε το αντιαισθητικό γκριζάρισμα που παρουσιάζουν κάποιες μεταλλοκεραμικές στεφάνες στο όριο των ούλων με τα δόντια. Επιπλέον η πορσελάνη λόγω των οπτικών της ιδιοτήτων μπορεί να μιμηθεί καλύτερα το δόντι, με αποτέλεσμα να καταφέρνουμε εξαιρετική χρωματική ταύτιση της στεφάνης με τα διπλανά δόντια.
 • Αισθητική - Dental Excellence

  Πριν την αποκατάσταση

 • Αισθητική - Dental Excellence

  Μετά την τοποθέτηση ολοκεραμικών στεφάνων

Λευκές και καφέ κηλίδες

Κάποια δόντια εμφανίζουν εκ γενετής κάποια σημάδια στην επιφάνειά τους είτε λευκά είτε καφέ, τα οποία στα πρόσθια δόντια είναι κάποιες φορές αντιαισθητικά. Ο οδοντίατρος με μια κλινική εξέταση μπορεί να διαπιστώσει αν τα σημάδια αυτά είναι επιφανειακά ή έχουν βάθος μέσα στο δόντι.

Εάν τα σημάδια είναι επιφανειακά τότε με μια ειδική διαδικασία που λέγεται μικροαποτριβή μπορούμε αρκετά ικανοποιητικά να τα εξαλείψουμε. Η διαδικασία αυτή είναι συντηρητική και πολύ ασφαλής για τα δόντια και ολοκληρώνεται συνήθως σε ένα ραντεβού.

Διαφορετικά, αν οι κηλίδες αυτές είναι πιο βαθιές και δεν διορθώνονται με τη μέθοδο της μικροαποτριβής τότε με απλές εμφράξεις σύνθετης ρητίνης μπορούμε να έχουμε ένα συντηρητικό και εξαιρετικά αισθητικό αποτέλεσμα.
Επικοινωνία
210 33 89 980-9
210 33 89 981
Info Desk
Διεύθυνση
Βασ. Σοφίας 123
115 21, Αθήνα
Χάρτης
Ωράριο
Δευτέρα έως
Παρασκευή,
10:30 - 20:30