Οδοντιατρικό Μικροσκόπιο

Μικροσκόπιο - Dental Excellence

Οδοντιατρικό Μικροσκόπιο

Δεν μπορείς να θεραπεύσεις αυτό που δεν μπορείς να δεις.

Το μικροσκόπιο στην οδοντιατρική

Στην κλινική μας εφαρμόζεται η μικροσκοπική οδοντιατρική σε ένα μεγάλο φάσμα ειδικοτήτων που περιλαμβάνει την:
Μικροσκόπιο - Dental Excellence
Σε όλους τους τομείς το μικροσκόπιο μας βοηθάει να δούμε λεπτομέρειες μεγεθυμένες όσο επιθυμούμε, επιτυγχάνοντας έτσι άριστη οπτικοποίηση του κάθε προβλήματος και επομένως ασφάλεια στην διάγνωση και λήψη αποφάσεων για την ιδανική θεραπεία των ασθενών. Είναι χαρακτηριστικό ότι για παράδειγμα στην ενδοδοντία, αν ο θεράπων ιατρός έχει καταφέρει να δει ένα σπασμένο εργαλείο μέσα στο ριζικό σωλήνα κάποιου δοντιού, το πιο πιθανό είναι ότι θα καταφέρει να το αφαιρέσει με ασφάλεια για την βέλτιστη πρόγνωση της θεραπείας.
Η αυξημένη οπτική δυνατότητα επιτρέπει στον χειριστή του μικροσκοπίου να παράγει συντηρητικές αποκαταστάσεις, επεμβαίνοντας όσο το δυνατόν λιγότερο σε ιστούς και οδοντική ουσία, με αποτέλεσμα το μικρότερο δυνατό τραύμα των ιστών και την ικανοποίηση του ασθενούς, ο οποίος απολαμβάνει την ελάχιστη παρέμβαση στα δόντια του!

Επανορθωτική οδοντιατρική

Στην επανορθωτική οδοντιατρική το μικροσκόπιο παρέχει ελάχιστη παρασκευή των δοντιών (τρόχισμα), επιτρέπει την πιο προσεκτική εξέταση και μελέτη των αποκαταστάσεων, βοηθάει στην ανίχνευση της τερηδόνας όπως και ρωγμών και καταγμάτων που συχνά ευθύνονται για ανεξήγητες ευαισθησίες των δοντιών.

Επεμβάσεις

Σε επεμβάσεις επιτρέπει στον χειρουργό να ελαχιστοποιήσει το τραύμα της τομής, επομένως και τον χρόνο επούλωσης, όπως και στο να αναγνωρίζει εύκολα βλάβες των μαλακών ιστών ή και μικροφλεγμονές που θα μπορούσαν να μείνουν απαρατήρητες με γυμνό οφθαλμό. Επιτρέπει ακριβείς χειρισμούς ώστε να μην τραυματιστούν παρακείμενα δόντια και βοηθάει στη συρραφή του χειρουργικού τραύματος με ράμματα 6-0 ή μέχρι και 8-0 (πολύ λεπτά) βελτιώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο την επούλωση του ασθενούς.

Ενδοδοντία

Στην ενδοδοντία, όπου είναι και ευρέως πλέον χρησιμοποιούμενο, το μικροσκόπιο επιτρέπει την ακρίβεια των χειρισμών σε ένα χώρο τόσο μικρό όσο ο ριζικός σωλήνας του δοντιού (!) έτσι ώστε να εντοπίζονται τυχόν επιπλέον ριζικοί σωλήνες, να αφαιρούνται σπασμένα εργαλεία και διάφορα υλικά από παλιότερες ενδοδοντικές θεραπείες, να καθαρίζονται πιο καλά και να προετοιμάζονται οι ριζικοί σωλήνες του δοντιού για μία ασφαλή ενδοδοντική θεραπεία που δεν θα παρουσιάζει κίνδυνο υποτροπής.

Περιοδοντολογία

Στην περιοδοντολογία είναι επίσης ανεκτίμητο το μικροσκόπιο, αφού επιτρέπει την καλύτερη επιθεώρηση της μορφολογίας και των επιφανειών του κάθε δοντιού, ώστε να είμαστε σίγουροι για το σχέδιο θεραπείας και για να μπορούμε να δώσουμε στον περιοδοντολογικό ασθενή ασφαλή λύση, αποφεύγοντας στις περισσότερες των περιπτώσεων τη διάνοιξη κρημνού (χειρουργείο) για αποτελεσματική ριζική απόξεση.

Μικροσκόπιο - Dental Excellence
Με όλα τα παραπάνω δεσμευόμαστε στον ασθενή για την καλύτερη πρόγνωση και μακροβιότητα στις θεραπευτικές αποκαταστάσεις που προσφέρουμε. Οδοντίατροι που θεραπεύουν με μικροσκόπιο μπορούν να διαγνώσουν και επομένως να θεραπεύσουν δυσκολότερα περιστατικά και να είναι σίγουροι για τα αίτια των συμπτωμάτων των ασθενών, σε σχέση με οδοντιάτρους που βασίζονται για όλα αυτά σε γυμνό μάτι.
Επικοινωνία
210 33 89 980-9
210 33 89 981
Info Desk
Διεύθυνση
Βασ. Σοφίας 123
115 21, Αθήνα
Χάρτης
Ωράριο
Δευτέρα έως
Παρασκευή,
10:30 - 20:30