Γενετική Δοκιμασία

Stacks Image 3252

Γενετική Δοκιμασία

Προσδιορισμός θεραπείας με γενετική δοκιμασία

Γενετική Δοκιμασία - Dental Excellence
Η γενετική εξέταση, γίνεται μόνο μία φορά, και χρησιμεύει για τον προσδιορισμό της προδιάθεσης του ατόμου για περιοδοντική νόσο. Η πρόοδος των περιοδοντικών νόσων εξαρτάται από τα μικρόβια (ποιοτικά και ποσοτικά) που βρίσκονται στο στοματικό περιβάλλον, και από την άλλη μεριά, από την άμυνα του οργανισμού που αντιστέκεται στην προσβολή.

Η άμυνα αυτή εξαρτάται κατά κύριο λόγο από την γενετική προδιάθεση του ατόμου για ελλιπή ή υπερευαίσθητη άμυνα. Η δυνατότητα άμυνας καταγράφεται στο γονιδίωμα του ατόμου και έτσι μπορούμε με αυτές τις πολύ σύγχρονες ανοσοβιολογικές μεθόδους να την προσδιορίσουμε.
Η δοκιμή εκτελείται με το τρίψιμο ενός μικρού σφουγγαριού στα μάγουλα, τη γλώσσα και το σάλιο προκειμένου να συγκεντρωθούν αποφολιδωμένα κύτταρα που βρίσκονται φυσιολογικά μέσα στο στόμα. Ακολούθως προσδιορίζεται ο κίνδυνος εμφάνισης και προόδου περιοδοντίτιδας που μπορεί να ανήκει στην χαμηλή, μέση, υψηλή και πολύ υψηλή βαθμίδα.
Με τα αποτελέσματα από αυτήν την εξέταση και από το μικροβιολογικό προφίλ που έχουμε προσδιορίσει μπορούμε να προγραμματίσουμε την κατάλληλη θεραπεία για να αποκατασταθεί η ισορροπία μεταξύ παθογόνων μικροβίων και του δεδομένου ανοσοποιητικού συστήματος έτσι ώστε να αποκτήσουμε μία κατάσταση συμβατή με την υγεία.
Stacks Image 3334
Καθένας από μας, έχει μια καλά καθορισμένη ιδιαίτερη ισορροπία μεταξύ παθογόνων μικροβίων και ανοσοποιητικού συστήματος που κυμαίνεται έντονα από άτομο σε άτομο: αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η ίδια ποσότητα βακτηρίων σε ένα άτομο προκαλεί βαριά ασθένεια ενώ σ' ένα άλλο είναι συμβατή με την κατάσταση της υγείας ακριβώς λόγω της διαφοράς ενός γενετικού υλικού του.
Επικοινωνία
210 33 89 980-9
210 33 89 981
Info Desk
Διεύθυνση
Βασ. Σοφίας 123
115 21, Αθήνα
Χάρτης
Ωράριο
Δευτέρα έως
Παρασκευή,
10:30 - 20:30